Forberedelser til en kanotur – hvad skal man huske at pakke?

Når man skal på kanotur, er det vigtigt at forberede sig ordentligt. Der er nemlig mange ting, der skal pakkes på lidt plads, da man skal kunne transportere sig med al sin bagage. Derfor gælder det både beklædning, overnatningsgenstande og mad og drikke, at man ikke skal have mere med end nødvendigt.

Så hvad er den bedste pakkeliste, og hvordan kan man finde det rette udstyr? Det vil denne artikel hjælpe dig med at finde ud af.

Find det rette udstyr til overnatningerne

Når man skal på en kanotur med overnatning, er det vigtigt at have det rette udstyr med til overnatningen. Det indebærer et telt, nogle gode soveposer og passende beklædning.

Find det bedste telt til 4 personer ved at overveje, hvad der er vigtigst for jer. Skal det være rummeligt? Skal det være hurtigt at sætte op? Eller skal det være ekstra modstandsdygtigt over for vind? Disse spørgsmål er vigtige at stille, da de kan guide jer til at træffe det rette valg.

Derudover skal I have et overblik over temperaturerne under jeres tur, da det kan have indflydelse på, hvilke soveposer og beklædningsgenstande, I skal medbringe for at kunne holde varmen både om dagen og om natten. Uanset vejrudsigten, kan det være en god ide at have overtøj med, der både er modstandsdygtigt overfor regn og blæst, så I holder jer tørre og varme.

Forberedelser af mad og drikke til kanoturen

Når man skal på kanotur, er det vigtigt at have mad og drikke med. Her skal der både være mulighed for at tage en hurtig snack, der kan give energi her og nu, ligesom der skal være større måltider. Derudover er vand et must, da man mister meget væske, når man er aktiv. Find ud af, om der er nogle vandposter på jeres tur – og overvej ellers, hvor meget I har brug for.

Gode snacks kan være frugt, müslibarer, pølsehorn eller nødder, da de giver god energi og holder blodsukkeret stabilt. Aftensmaden vil derimod afhænge af, om I tager trangia med, laver mad over bål eller forbereder det hele hjemmefra. Har I en trangia med, vil det være en fordel at lave noget let mad såsom ravioli eller suppe, der kan laves i én gryde.

Sørg for sikkerhed på turen

Udover overnatning og forplejning, så er det også vigtigt at pakke nogle ting, der kan give sikkerhed på turen. Her er redningsveste vigtige, da I er på vandet det meste af tiden. Derudover er et førstehjælpskit også essentielt, i tilfælde af uheld og skrammer. Find flere outdoor guides hos Friluftsfreak, der kan hjælpe dig til at finde det rette udstyr til jeres tur på vandet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.